Fyldig og aromatisk Zinfandel rødvin fra Skjold-Burne

Zinfandel-druen er en drue, som er kendt hele verden rundt. Zinfandel-druen skaber aromatiske og fyldige rødvine, som har noter af chokolade, nødder, bær eller krydderier. Hos Skjold-Burne forhandles de lækre og kraftige Zinfandel-vine fra Californien i USA. Gå på opdagelse i Skjold-Burnes kvalitetsrige sortiment af Zinfandel rødvine allerede i dag.

En drue med en bred smagspalette

Som det ofte er med vine, så kommer smagen meget an på, hvor druen er dyrket, og det samme gælder for Zinfandel-druen. Nogle Zinfandel-vine er mere søde, hvis druerne er modnet i solrige områder og har haft længere tid på vinstokken. Har du fingrene i en ung Zinfandel-vin, har den ofte en livlig og frugtig karakter, hvorimod en ældre Zinfandel har potentiale til at have mere komplekse smagsnoter. Hvordan vinen er modnet har også indflydelse på noterne, som fx. lakrids, peber, brændt/røget træ, vanilje, kabel, tobak eller nelliker. Du kan derfor med garanti finde en Zinfandel-vin, som passer til lige præcis dine krav og smags-præferencer.

Zinfandels historie

Mange ser Zinfandel som en af verdens ældste druer, som har haft sin oprindelse helt tilbage til 6000 år f.Kr. Zinfandel er utroligt populær at dyrke i Californien i USA, og man mener, den er kommet fra Østrig til USA mellem 1820’erne og 1840’erne. I 1888 bestod Zinfandel 1/3 af alle vinstokke i Californien. Zinfandel har også vundet fremgang i Australien og det sydlige Italien, da de har lignende klimaer til Californiens.

En fyldig vin til hverdagsretter og fest

Zinfandel er en alsidig rødvin, som findes i en lang række typer og smage. Derfor kan du sagtens finde en mere livlig og frugtig Zinfandel til en barbecue om sommeren samt en tungere Zinfandel med en fyldig aroma til for eksempel julens måltider. Uanset hvad går den kraftige og spændende Zinfandel godt til kød med dens afrundede sødme. Find den Zinfandel, der skal sætte prikken over i’et på dit måltid hos Skjold-Burne allerede i dag.